najlepsza katra graficzna i procesor do plyty gigabyte k7 tr

Wnętrze naszego PC i wszystko co z nim związane.
Witam. mam pytanie. jaka bedzie najlepsza karta graficzna i procesor do plyty glownej gigabyte k7 triton??? prosze o pomoc
konrad92r
user
 
Posty: 19
Dołączył(a): So sie 09, 2008 17:19
Podziękował: 0 razy
Podziękowano: 0 razy
Reputacja: 582

Spokojnie - to tylko reklama - zniknie po zalogowaniu :)

Pani Reklama
Automat
Posty:
Dołączył(a): ab aeterno
Lokalizacja: UW-Zaloga

PostSo sie 09, 2008 22:14

Najlepsza pod jakim wzgledem ? Wszystko zalezy do czego chcesz tego kompa wykorzystywac :) Ja mam procka Athlon 2000+ XP @1250MHz (z powodu walnietej pamieci) i ASUS GF FX5700 DDR2 256 MB i nie narzekam, musze tylko dokupic wiecej RAMu (mam 256 MB). Powiedz co chcesz robic na tym sprzecie ;>>
Szukam pomocy w tym temacie.
Anarki
user
Avatar użytkownika
Posty: 441
Dołączył(a): Pn lut 19, 2007 4:04
Lokalizacja: Stany Psychodelicznie Zjednoczone
Podziękował: 1 razy
Podziękowano: 0 razy
Reputacja: 1561

PostSo sie 09, 2008 22:25

Google kolego...
http://www.chip.pl/arts/archiwum/kth/kthar_62252.html
Wspomniany model to kontynuacja cieszącej się dużą popularnością serii płyt głównych K7 Triton dla procesorów AMD.

Obsługiwane procesory: AMD Athlon XP, Duron

Także wybór procka nieco Ci się zwęził ;>
A karta graficzna zależeć będzie też od tego do czego będzie ten kompek. Jeśli chcesz w jakieś bardzie wymagające gry pograć, to warto zainwestować w droższy sprzęcik. Ale tu już niech wypowie się ktoś bardziej obeznany w temacie, dawno w nic nie grałem ;>
sh@dow
user
Avatar użytkownika
Posty: 267
Dołączył(a): Pt sty 18, 2008 16:56
Lokalizacja: Wariatkowo
Podziękował: 0 razy
Podziękowano: 1 razy
Reputacja: 1229

PostSo sie 09, 2008 23:58

Karta graficzna

Z prockow Athlon 3200+ na rdzeniu Barton.

Tylko warto sie zastanowic czy jest sens kupowac taki sprzet. No chyba ze jest to czysto teoretyczne pytanie :)
Szukam pomocy w tym temacie.
Anarki
user
Avatar użytkownika
Posty: 441
Dołączył(a): Pn lut 19, 2007 4:04
Lokalizacja: Stany Psychodelicznie Zjednoczone
Podziękował: 1 razy
Podziękowano: 0 razy
Reputacja: 1561

PostN sie 10, 2008 8:49

chodzi mi o najlepsze czesci(procesor i grafika) zebym mogl pograc w jakies dobre gierki. Akualnie mam procesor DURON 1.8 i grafike RADEON 9600 series.
konrad92r
user
 
Posty: 19
Dołączył(a): So sie 09, 2008 17:19
Podziękował: 0 razy
Podziękowano: 0 razy
Reputacja: 582

PostN sie 10, 2008 11:20

Co do procka to Anarki ma racje.
Szukaj najlepiej czegos na rdzeniu Bartona bo to najlepsza wersja w Athlonach w wersji XP. Jesli nie znajdziesz albo nie chcesz wydac tych 150zl to zainteresuj sie rdzeniem Thorton lub ewentualnie Thoroughbred B, unikaj natomiast Thoroughbred A bo się bardzo poci, i Palomino tez czytalem ze nie jest zbyt udany.
luq
user
Avatar użytkownika
Posty: 188
Dołączył(a): N kwi 13, 2008 11:52
Lokalizacja: w woj. Śląskim ;)
Podziękował: 0 razy
Podziękowano: 0 razy
Reputacja: 949

PostN sie 10, 2008 11:54

Aha. No to pewnie wezme jakiegos Bartona 3200+ . A jaka karte graficzna byscie proponowali? (do gier), a cena to gdzies do 300zl
konrad92r
user
 
Posty: 19
Dołączył(a): So sie 09, 2008 17:19
Podziękował: 0 razy
Podziękowano: 0 razy
Reputacja: 582

PostN sie 10, 2008 17:16

Jakąś NVidia . Skoro masz AGP x8 to polecam tego typu karty, lub właśnie tego Radeona którego polecił Anarki. Wejdź na gph.benchmark.pl i porównaj sobie te karty które chcesz.
szczypmen
user
 
Posty: 268
Dołączył(a): N cze 22, 2008 20:24
Lokalizacja: Zasutowo
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 3 razy
Reputacja: 1407

PostN sie 10, 2008 17:52

Co do karty to tak:
GeForce 7900GS XFX - naprawde super karta (chodz szczerze to producenta XFX nie kojarze). Jedna z najlepszych kart na rynku w "normalnej" cenie. Nie da sie nie dodac, ze na Athlonie to ta karta skrzydel nie rozprosutje. Mozesz jednak wlaczyc sobie filtrowanie anizotropowe, antyaliasling i jeszcze HDR jest (tak to sie chyba zwie). Dzieki temu uzyskasz lepsza grafike a nie stracisz na szybkosci w tym wypadku.

Jesli nie masz tyle kasy to ja polecalbym ci GeForce 7300GT. Na komputroniku jest z Palita, wiec brac mozna smialo. Karta szybsza niz 7600GS. GDDR3 a nie GDDR2, wprawdzie mniej jednostek Shaderowych, ale taktownie i przepustowosc pamieci wyzsza.

Co do Radeonow to nie jestem w temacie co do nich wiec sie nie wypowiadam
luq
user
Avatar użytkownika
Posty: 188
Dołączył(a): N kwi 13, 2008 11:52
Lokalizacja: w woj. Śląskim ;)
Podziękował: 0 razy
Podziękowano: 0 razy
Reputacja: 949

PostN sie 10, 2008 18:17

A ja moge miec na karte graficzna ktora ma DDR 2 lub DDR 3?
konrad92r
user
 
Posty: 19
Dołączył(a): So sie 09, 2008 17:19
Podziękował: 0 razy
Podziękowano: 0 razy
Reputacja: 582

PostN sie 10, 2008 18:30

konrad92r napisał(a):A ja moge miec na karte graficzna ktora ma DDR 2 lub DDR 3?


Nie ma takiego czegos jak pamieci DDR na kartach graf. Sa GDDR a to troche roznica :) Mozesz miec i GDDR4. Karte dobiersz jedynie po slocie jaki masz na MoBo.
luq
user
Avatar użytkownika
Posty: 188
Dołączył(a): N kwi 13, 2008 11:52
Lokalizacja: w woj. Śląskim ;)
Podziękował: 0 razy
Podziękowano: 0 razy
Reputacja: 949

PostN sie 10, 2008 20:35

Czyli jak masz slot AGP x4/x8 to tylko karty z tym samym slotem będziesz mógł podłączyć, inne nie będą pasować.
szczypmen
user
 
Posty: 268
Dołączył(a): N cze 22, 2008 20:24
Lokalizacja: Zasutowo
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 3 razy
Reputacja: 1407

PostN sie 10, 2008 21:37

O dzieki za te informacje

[ Dodano: Pon Sie 11, 2008 19:42 ]
Mam jeszcze jedno pytanie. Bo tutaj pewna osoba podala mi link na ktorej prawie kazda karta jest pod slotem PCI express. Takie karty takze "pojda" na mojej plycie???
konrad92r
user
 
Posty: 19
Dołączył(a): So sie 09, 2008 17:19
Podziękował: 0 razy
Podziękowano: 0 razy
Reputacja: 582

PostWt sie 12, 2008 21:11

Nie, Twoja plyta ma slot APG 3.0 (8x), wiec karty na PCI-E nie wsadzisz, a o przejsciowkach nie slyszalem.

BTW, teraz naprawde nie warto inwestowac w kompa z AGP, jesli chcesz to mozesz podac ile masz kasy a potem zlozy sie jakis dobry zestaw :)
Szukam pomocy w tym temacie.
Anarki
user
Avatar użytkownika
Posty: 441
Dołączył(a): Pn lut 19, 2007 4:04
Lokalizacja: Stany Psychodelicznie Zjednoczone
Podziękował: 1 razy
Podziękowano: 0 razy
Reputacja: 1561

Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość