RDP na androida PocketCloud

Informacje dotyczące innych systemów operacyjnych

RDP na androida PocketCloud

PostWt gru 27, 2011 21:45

Witam!
Poszukiwałem dobrego programu do zdalnego połączenia się komputerem przez telefon z androidem. Zainstalowałem PocketCloud - aplikacja godna polecenia. Doskonale działa przez lokalną sieć bez instalacji jakiegokolwiek klienta na komputerze. Według znalezionych informacji program powinien również łączyć się z komputerem przez sieć 3G. Jednak po wpisaniu w pole host address swojego ip widocznego w sieci program wyświetla komunikat, że nie może połączyć się z serwerem. Jest aplikacja kliencka która umożliwia takie połączenie (i działa). Jak jednak skonfigurować aplikację, aby łączyła się z komputerem podobnie jak w sieci lokalnej. Może ktoś korzystał z tej aplikacji i podzieli się swoimi doświadczeniami.
Jak zwykle rozwiązanie okazało się banalne :)
mmouse
user
Avatar użytkownika
Posty: 217
Dołączył(a): N sty 08, 2006 12:34
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 0 razy
Reputacja: 1426

Spokojnie - to tylko reklama - zniknie po zalogowaniu :)

Kliknij 👇


serwery VPS
Pani Reklama
Automat
Posty:
Dołączył(a): ab aeterno
Lokalizacja: UW-Zaloga

Re: RDP na androida PocketCloud

PostŚr gru 28, 2011 21:16

Nie korzystałem nigdy z PocketCloud, ale trochę pogooglowałem.
Zerknij na ten [url=http://community.wyse.com/forum/showthread.php?1786-Unable-to-use-PocketCloud-on-3G]topic[/url].

btw, wklej dokładny komunikat błędu, który dostajesz.
[url=http://viv.vot.pl]Veni Invenio Vici[/url]
p____h
Moderator
 
Posty: 449
Dołączył(a): Śr gru 29, 2010 22:47
Podziękował: 20 razy
Podziękowano: 94 razy
Reputacja: 10853

Re: RDP na androida PocketCloud

PostŚr gru 28, 2011 22:12

'Could not connect to server' Taki komunikat otrzymuję. Oczywiście po zainstalowaniu Windows Companion mogę połączyć się z komputerem i podobnie ja przy wifi nim sterować. Dlaczego jednak RDP nie działa przez 3G bez instalacji klienta skoro działa w sieci lokalnej.
Próbowałem przekierować port 3389, wyłączałem firewalla, ale nic nie pomogło. Zastanawiające.
Jak zwykle rozwiązanie okazało się banalne :)
mmouse
user
Avatar użytkownika
Posty: 217
Dołączył(a): N sty 08, 2006 12:34
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 0 razy
Reputacja: 1426

Powrót do Inne systemy operacyjne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron