Iluzja...

UFO, Duchy, OOBE i wszystko inne co się w głowie nie mieści

Iluzja...

PostWt lis 30, 2004 15:09

Co sądzicie o iluzji...czy to jest robienie ludzi w konia czy prawdziwa magia. :lol:
bo ja już sam nie wiem Coperfield lata sobie przecina się na pół ..chciałbym tak umieć :D
A może wy tak umiecie :arrow: :arrow: :)
BaNdUrR
user

Spokojnie - to tylko reklama - zniknie po zalogowaniu :)

Pani Reklama
Automat

PostWt lis 30, 2004 15:17

Hmm iluzja to NIE magia, wbrew pozorom cała sztuka iluzji polega przede wszystkim na odwracaniu uwagi.

Wysłany Wto Lis 30, 2004 2:26 pm:

Hmm iluzja to NIE magia, wbrew pozorom cała sztuka iluzji polega przede wszystkim na odwracaniu uwagi.
Comdiv - reaktywacja... :P
comdiv
user

PostWt lis 30, 2004 15:48

Iluzja : wg. słownika języka polskiego PWN (który dziś kupiłem z wyborczą :lol: )
doznawanie wrażenia, że się widzi coś, czego w rzeczywistości nie ma; zniekształcone widzenie lub błędna interpretacja czegoś, subiektywna ocena sytuacji lub mających nastąpić wydarzeń; złudzenie, złuda, urojenie

I zgadzam się z tą definicją... To tylko sztuczki... Z tego co wiem (wyczytałem po necie) to prawdziwa magia to oddziaływanie na własną psychikę zwiększając przy tym jej możliwości (np. możesz się budzić o której chcesz bez budzika jeśli wieczorem sobie wmówisz o której się obudzisz - sprawdzone 8) ).... Magia to nie latanie i strzelanie błyskawicami.... No ale niczego nie można być pewnym :wink: Pozdro
Zostawcie dresów-też ludzie, tyle że OEM
URPL28 : [IIIIIIIIII] ~50% | CNB team http://urpl28.cenobium.org/
To forum się ZESZMACIŁO, i nic na to nie poradzicie - jakieś wąty ?
liga_ochrony_roslin
user

PostWt lis 30, 2004 16:12

OOglądałem taki program w którym jeden "magik" mówił że jak robi sztuczke i patrzy na wzrok jak ktoś patrzy się tam gdzie ma to magik widzi że to wystarczy ale gdy widzi że ktoś patrzy się w inną stronę np. na drugą rekę to już mósia inaczej zrobić ten trick aby nie dać się złapać nie wierze w tą magię co jest w telewizji dlamie ot są iluzjoniści a jeśli prawdziwa magia była to kiedyś i na pewno zagineła albo zna ją tylko małe grono ludzi i już Pozdro :D
phoneix
user

PostCz gru 02, 2004 15:59

jak się tak na to wszystko patrzy to się zdaje, że to magia. Ja
sądzę, że p prostu oni robią z nas balony
Po stuleciach nauki wiemy, że na to nie trzeba stuleci.
Niewiedza rodzi pogardę...
googer
user

PostCz gru 02, 2004 20:07

Oni nas poprostu oszukują... ale dobrze im to wychodzi :P. Biorac np. David Coperfield jak sprawił ze znikneła Statuła Wolnosci?! To NIE REALNE!!
"Dwie rzeczy nie mają granic: wszechświat i ludzka głupota."
ZysiU
user

PostCz gru 02, 2004 22:58

Możliwe że niektorzy iluzjonisci potrafia wymusic (za pomoca telepatii, albo czegoś podobnego) na widzach patrzenie sie w dane miejsce, ale to moze być jedyne co jest paranormalne. Resztą to po prostu iluzja czyli oszukanie wzroku człowieka ;)
VeGo
Zasłużony

PostPt gru 03, 2004 0:40

Napewno to nie magia i pomaga w tym nowe technologia(elektro-magnetyka, optyka), pomyslowość i napewno znajomość ludzkich zachowań... Ale i tak fajnie pooglądać czasem :D
W6j(i0r
user

PostPt gru 03, 2004 11:14

Iluzja to na 100% nie magia :mrgreen: sam kiedys zaczelem sie tym interesowac ale ze wzgledu na zbyt mala ilosc materialow jakie znalazlem na ten temat w internecie poznalem tylko kilka sztuczek a pozniej nie chcialo mi sie ich dopracowywac :mrgreen: Znikajace i pojawiajace sie krazki (monety) ? To tylko prawidlowy uklad dloni. Sztuczki z kartami ? znakomite dopracowanie szczegolow i zrecznosc rak lodzkich ktore sa szybsze od oka.. Iluzja polega na znakomitym dopracowaniu szczegolow i czasami wieloletnich praktykach. Takie przecinanie czlowieka to znakomita wspolpraca sprzetu z magikiem. Oni sa tajemiczy nie zdradzaja swoich sekretow przez co sprawiaja takie wrazenie ze wyobrazamy sobie ze naprawde sa Magikami, Czarnoksieznikami czy kim tam jeszczze.
#iptables -t mangle -A INPUT -p anybody -j DROP #gpg --output underground --encrypt -recipient metroxik@gmail.com hobby
EOF
metrox
user

PostPn sie 01, 2005 12:30

Hehehe a ja postanowiłem pozna sekrety iluzionistów....przy pomocy własnych doświadczeń i internetu :D poznałem kilka "niemożliwych" tricków :D Przy okazjii nauczyłem się lewitowac!!!(ok 10-20 cm) <ówie wam jak ludzie mogą byc tak głupi i nie widzie jak to robie :lol:
A tak przy okazjii wiem jak Copperfield sprawił że statuła wolności "znikneła" :shock: :D I to nie był trick telewizyjny tylko ślepota i głupota ludzka :lol:
I wtem rozległ się beep i z głębi cyfrowego piekła zapełnionego NULLami poczeły się wyłaniać tajemnicze znaki ASCII które zaczeły się układać w tego posta.....
R3V3X
user

PostPn sie 01, 2005 13:11

No no mamy iluzjoniste tutaj ;) No to opisz chociaż jeden z tricków :D Najlepiej ten z lewitacją :wink:
Zostawcie dresów-też ludzie, tyle że OEM
URPL28 : [IIIIIIIIII] ~50% | CNB team http://urpl28.cenobium.org/
To forum się ZESZMACIŁO, i nic na to nie poradzicie - jakieś wąty ?
liga_ochrony_roslin
user

PostPn sie 01, 2005 13:30

Ja znam 3 sposoby na lewitacje :D z boku, z przodu i od tylnieho boku :) Nie powinno się zdradza sekretu iluzjii ....ale co tam, ja znalazłem to i wam przedstawie :D A to wszystko dzięki wujkowi googlowi :D
Hehe ale przejdżmy do rzeczy :doubt: Tu jest jak wygląda lewitacja:
http://www.levitation.org/images/balducci-levitation-demo.jpg
Fajnie? To teraz zobaczcie jak się to robi :D (sorki że link nie po pl ale nie chciało mi się pisac :)
http://www.free-card-tricks.net/blainelev1.html

I jak? podaobało się? To fajnie :badgrin:
I wtem rozległ się beep i z głębi cyfrowego piekła zapełnionego NULLami poczeły się wyłaniać tajemnicze znaki ASCII które zaczeły się układać w tego posta.....
R3V3X
user

PostŚr sie 03, 2005 0:50

tyle co zrozumialem z tego textu bo angielskiemu to to ze nic nie zrozumialem i ze mam sobie zobaczyc na rysunek :mrgreen: interesuje mnie tylko jak z przodu to zrobic no i co z to statola wolnosci :?... btw copperfield 'latal' o wiele wyzej no i przecinali mu log roznymi pojemnikami zamykali go etc... jak on to robil? :?
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi..." - A. Einstein
cRgh0sT
user

PostŚr sie 03, 2005 7:40

Mam pdf na temat jak Copperfield robi sztuczki ale po angielsku :cry: A co do latania to jestem niemal pewien że zrobił to na lince. Dowód? Oglądnij sobie filmy z Piotrusiem Panem :D Tam linki nie wida a latali na niej :D A że iluzjoniści są dobrymi optykami to przy pomocy swojego zespołu "podrasowali" ten trick i pokazali ludziom :D
R3V3X
user

PostŚr sie 03, 2005 23:53

ale copperfielda zamkneli jak byl w powietrzu w pudle ze wszystkich stron i te pudlo obracali a on w srodku sie unosil :wink:
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi..." - A. Einstein
cRgh0sT
user

Następna strona

Powrót do Paranormal