Jak odzyskać forum ?

Gałąź reversingu, reverse engineeringu. Łamanie zabezpieczeń występujących w programach

Jak odzyskać forum ?

PostCz lip 29, 2010 20:55

Witam, mam problem bo postanowiłem wrócić do aktualizacji swojego forum.
Tu zaczynają się schody, ponieważ nie pamiętam hasła to swojego forum,maila nie znam bo używam kilku.*Strona chodzi na bezpłatnym hostingu oraz wersja forum to Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group. Słyszałem kiedyś o tzw. hakowaniu forum.

Jak odzyskać takie forum.
czakalaka
user

Spokojnie - to tylko reklama - zniknie po zalogowaniu :)

Pani Reklama
Automat

Re: Jak odzyskać forum ?

PostCz lip 29, 2010 21:20

czakalaka napisał(a):Witam, mam problem bo postanowiłem wrócić do aktualizacji swojego forum.
Tu zaczynają się schody, ponieważ nie pamiętam hasła to swojego forum,maila nie znam bo używam kilku.*Strona chodzi na bezpłatnym hostingu oraz wersja forum to Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group. Słyszałem kiedyś o tzw. hakowaniu forum.

Jak odzyskać takie forum.

Wiem, że liczysz na to, że ktoś poda Ci metodę na włamanie na tego typu forum - tego się jednak tutaj nie doczekasz.
Jako, że to jest TWOJE forum, zerknij do pliku konfiguracyjnego i spisz z niego login i hasło do bazy danych MySQL.
Połącz się z bazą (dowolny program, lub nawet phpmyadmin) i wyzeruj hasło admina.

W ten prosty sposób 'przypomnisz' sobie swoje hasło.
..:: Unknow ::..
redaktor naczelny: http://www.uw-team.org
unknow
Administrator

Re: Jak odzyskać forum ?

PostSo lip 31, 2010 12:02

Znajdź tabele w bazie zawierającą nazwę i hasło administratora.
Postaw tą samą wersję na localhoście, utwórz nowe konto admina.
Zrzuć zawartość tabeli zawierającą login i hasło admina i wgraj ją na twój darmowy serwer
mimol
user

Powrót do Cracking