Forum o socjotechnice

Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania, opracowania, poradniki

Forum o socjotechnice

PostN sty 31, 2010 2:59

A więc nie mogłem żadnego forum pożądnego znaleźć więc założyłem swoje na moim prywatnym serwerze.
I w tym momencie taka moja prośba, czy znalazłby się ktoś kto pomógł by mi bardziej zabezpieczyć serwer, sprawować nadzór nad forum a w przyszłości także serwisem oraz wypromować je?
Z góry zaznaczam, nie oczekuje odwalenia całej roboty za mnie tylko pomocy, no może po za zabezpieczeniami bo w tym jestem zielony :P .

Pozdrawiam.
Simonell
user

Spokojnie - to tylko reklama - zniknie po zalogowaniu :)

Pani Reklama
Automat

Re: Forum o socjotechnice

PostN sty 31, 2010 13:37

Zapomniałem podać adres xD socjotechnika.no-ip.pl/forum
Forum jest już aktywne :) .
Simonell
user

PostN sty 31, 2010 16:28

Powiem tak - Mnie prywatnie SAM POMYSL sie podoba, ale jak zwykle zachowam rezerwe;>

Poza tym z braku mozliwosci przenosze do security lub FAQ/Tutoriali;>

<edit>@ link nie dziala.
>> Tym, którzy wiedzą, gdzie patrzeć, przeszłość ukazuje wskazówki, którymi powinniśmy się kierować podróżując w przyszłość. << - / DUNE - Bitwa pod Corrinem /
http://nemessica.uw-blog.org/
nemessica
Przyjaciel

PostN sty 31, 2010 17:30

Wiem bo skrypt IPB się sypał i muszę wybrać jakiś inny skrypt pod forum :(
A dokładniej trzeba było podać zewnętrzny adres i z niego cały czas chciał dane pobierać i nie mogłem lokalnie wejść, a przez proxy livebox się wysypywał.
Tymczasowo mam neostrade 1mb ale na razie wystarczy, a za niedługo się umowa kończy więc wezmę większą :) .
Simonell
user

PostN sty 31, 2010 22:39

Pomysł dobry, ale czy nie lepiej by było jakiś hosting ogarnąć? Na początek nawet jakiś tani. Zawsze miałem dystans do stron hostowanych na swoim kompie.
kijekk
user

PostPn lut 01, 2010 16:10

Simonell napisał(a):Zapomniałem podać adres xD socjotechnika.no-ip.pl/forum
Forum jest już aktywne :) .

Już trzeci dzień z rzędu próbuję wejść na to forum, a serwer stale jest niedostępny.
Sugeruję postawić to na dowolnym hostingu - może być nawet i bezpłatny.
Hostowanie stron www na domowym komputerze, to bardzo kiepski pomysł.

Samą tematykę forum oceniam bardzo dobrze - ale oczywiście wszystko będzie zależało od tego,
jaką społeczność uda Ci się zgromadzić wokół tego forum. Życzę powodzenia w realizacji projektu :)
..:: Unknow ::..
redaktor naczelny: http://www.uw-team.org
unknow
Administrator

PostPn lut 01, 2010 16:49

Ja mogę poprowadzić tam dział: "hakowanie babć metodą na wnuczka" :D
Makler
Moderator

PostPn lut 01, 2010 19:53

A jaki hosting byście polecali w takim razie?
Simonell
user

PostPn lut 01, 2010 19:58

nazwa.pl, mnie jeszcze nigdy nie zawiódł, czasem mi tylko SQL lagował przy eksporcie.
Makler
Moderator

PostPn lut 01, 2010 20:05

polecam nazwa.pl postawiłem serwer mailowy firmie na tym i jest cacy :twisted:
Powiedzmy "NIE!" dzieciom neostrady!
Salmoaxe
Administrator

PostWt lut 02, 2010 20:48

Ok, więc w weekend zacznę poszukiwania serwera, i się za wszystko wezmę, bo aktualnie mam szkołe i prace w domu, więc nie mam czasu :( .
Ale ogólnie mam już rozplanowane całe forum regulamin i inne pierdoły.
Aha i jedno pytanie czy wystarczy napisać w regulaminie, że właściciel nie odpowiada za wykorzystanie umieszczonych tam porad itp. i są one umieszczone w celach edukacyjnych czy trzeba coś jeszcze zrobić?
Simonell
user

PostWt lut 02, 2010 21:27

forum regulamin i inne pierdoły
Jeśli regulamin jest dla Ciebie pierdołą to powodzenia życzę.
Aha i jedno pytanie czy wystarczy napisać w regulaminie, że właściciel nie odpowiada za wykorzystanie umieszczonych tam porad itp. i są one umieszczone w celach edukacyjnych czy trzeba coś jeszcze zrobić?
Nic nie pisz, to jest pierdoła.
Makler
Moderator

PostŚr lut 03, 2010 16:08

Nie pojmuje, czemu ludzie tak sie boja TEMATU socjotechniki na otwartym forum. Przeciez to tematyka bardzo dyskusyjna i wykraczajaca poza reguly na tyle, na ile sie pozwoli.
Poza tym nie spodziewalabym sie "porad", bo nie jest domena manipulacji uzewnetrznianie siebie i swoich intencji.

A jesli chcesz sobie ulatwic tymczasowo i szybko zalozenie forum, to na razie mozesz skorzystac z http://www.phorum.pl/ i spokojnie dopiac co trzeba na ostatni guzik.

<edit>@ mowiac o "poradach" myslalam ofc o Twoim forum i zamieszczanych tam informacjach ;)
Ja radze Ci na swoim forum postawic mocno na regulamin, jesli faktycznie chcesz je "uprofesjonalnic", ale co ja tam wiem ;)
>> Tym, którzy wiedzą, gdzie patrzeć, przeszłość ukazuje wskazówki, którymi powinniśmy się kierować podróżując w przyszłość. << - / DUNE - Bitwa pod Corrinem /
http://nemessica.uw-blog.org/
nemessica
Przyjaciel

PostCz lut 04, 2010 11:34

Sorry, że napiszę coś w stylu lamerskim :D Do autora pomysłu pytanie: jakie chcecie umieszczać tam pytania typu ? :D Jak zapytać kobietę o gg? Jak zapytać gostka o e-mail. Może jak zapytać go o imię ulubionego kotka?
"Hehe niezła jesteś. :D Masz kotka? Jak się wabi twój zwierzak. Nie masz? szkoda ;-) A masz hasło do poczty? Byłabyś tak miła i podałabyś je mnie. Jestem studentem psychologii i prowadzę statystyki na temat relacji damsko męskich i relacji mocy hasla do poziomu IQ"
Socjotechnika w mojej opinii to nie nauka której możesz się nauczyć z książek. Musisz poznać człowieka, jego nawyki, musisz umieć go zagadnąć, by chciał z tobą rozmawiać tak by mu się przyjemnie rozmawiało z tobą :D Myślisz, że tak pierwszy lepszy podejdzie administratora z jakiejkolwiek firmy i da mu hasło do serwera. Jeżeli tak na prawdę jest to cóż, rośnie nam populacja idiotów, a to trochę smutne :D Myślisz, że wystarczy podać kobiecie na tacy kilka krzywych komplementów i będzie tak podjarana że da tobie hasło do poczty albo klucze do domu :) ?

Równie dobrze możecie prowadzić forum o psychologii

Jest to oczywiście moja subiektywna ocena

P.S. raz mnie zdarzyło znaleźść konto z hasłem tak jak się nazywała.

Było to konto mojej koleżanki, ale nie sądzę, że by 1. przypadek przesądzał o sprawie.
Software is like sex: it's better when it's free.

The only secure computer is one that's
disconnected from all networks –
especially power...

Mój blog: http://www.kgb-hacking.yoyo.pl
Xgrzyb90
user
Lokalizacja: n - wymiarowa przestrzeń urojonych macierzy osobliwych

PostCz lut 04, 2010 12:21

NPL, psychologia, parapsychologia, gesty, mimika, kiedy rozmówca kłamie, kiedy mówi prawdę, jak rozmówcę rozbić psychicznie, itd. To powinna być podstawa, admin niech się tego dobrze wyuczy, a później może zakładać forum i pokazywać co i jak na zdjęciach. Nie mniej jednak znam 5 książek gdzie jest to opisane dobrze i szczegółowo.
Makler
Moderator

Następna strona

Powrót do FAQ, Tutorial's